δημοσιεύσεις

Το κείμενο στην πρόσκληση του Συνεργατικού Καφενείου της Ακαδημίας Πλάτωνος, για την παράσταση Καραγκιόζη για Ενήλικες, του αιγινήτη καραγκιοζοπαίκτη Ανδρέα Δερμάτη είναι απλό, άμεσο και κατανοητό. Και μ' έναν τρόπο μας κάνει όλους περήφανους, αλλά και μας παρακινεί να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Ανδρέα, και γι αυτή την παράσταση, όπως και για όλα τα βήματά του από δω και πέρα. Με την ελπίδα - την σιγουριά - ότι το νησί δεν πρόκειται να τον χάσει. Όποιες κι αν θα ειναι οι περιπέτειές του στα δύσκολα χρόνια που όλοι περνάμε, η Αίγινα θα παραμένει η βάση της καρδιάς του, και πάντα θα επιστρέφει να μας ταξιδεύει στους παραμυθένιους κόσμους του.
Τα δώρα του τα εισπράττουμε χρόνια τώρα - πόσες παραστάσεις μας έχει χαρίσει απλόχερα, μα σαν προσκεκλημένος σε δημόσιες συγκεντρώσεις, μα συνδράμοντας τους σκοπούς κοινωνικής αλληλεγγύης των Αίγινα ...Εθελοντής, μα για τα γενέθλια της δικής μας ηλεκτρονικής προσπάθειας, μα τρατάροντάς τον κόσμο όλο σπιτική λεμονάδα και γλυκάκι συν παράσταση στην ιστορική αυλή της Ταρσόνιας όλο το φετινό καλοκαίρι, με αντίτιμο 5 ευρώ (που κι αν δεν τα είχες δεν έτρεχε και τίποτα). Σίγουρα, δεν πρόκειται να τον χάσουμε από φιλότιμο δουλευτή της μυστικής, αληθινής μας ευμάρειας.
Εξάλλου, όσοι νιώθουν ότι ήδη τους λείπει, δεν έχουν παρά να πεταχτούν την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στο Συνεργατικό Καφενείο, Μοναστηρίου 140, για να τον απολαύσουν.
Λέει η πρόσκληση του Συνεργατικού Καφενείου για την περίσταση:

Κάποτε γνωρίσαμε, αγαπήσαμε, ταυτιστήκαμε με τον Καραγκιόζη... Μας έκανε να γελάσουμε, να συγκινηθούμε, να σκεφτούμε.. Τα χρόνια πέρασαν και ίσως δεν τον συναντήσαμε ... Είναι γιατί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ο Καραγκιόζης, ο Καραγκιόζης που αγαπήσαμε, ζούσε στην Αίγινα... Μα τώρα θα είναι πάλι κοντά μας. Στην Αθήνα.
Ο Ανδρέας Δερμάτης, με τον Θίασο Σκιών "Θερσίτης" ζωντανεύει τον αυθεντικό Καραγκιόζη. Το μαγικό, σατιρικό, ανθρώπινο θέατρο σκιών όπως το γνωρίσαμε... Όπως το αγαπήσαμε!
Κάθε φιγούρα του φτιαγμένη στο χέρι, κάθε φωνή αντιπροσωπευτική, κάθε παράσταση μοναδική.
Η εξουσία μετανιώνει.. Τα χαράτσια εξαφανίζονται... Ψέματα; Θα δούμε! 

Είσοδος ελεύθερη.
Θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.
(Το άρθρο είναι από το ηλεκτρονικό περιοδικό: aeginalight.gr δείτε το εδώ )

Μετά την πρώτη παράσταση στην Ακαδημία Πλάτωνος, ένα υπέροχο άρθρο με φωτογραφίες και... συγκίνηση!!: εδώ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

η εκπομπή του ΣΚΑΙ "Στην πράξη", επισκέφτηκε την Ταρσόνια και μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Θερσίτη ....
Δείτε το βίντεο: εδώ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

....... θα έρθουν εκείνες οι μέρες Χατζατζάρη που οι απαραμύθιαστοι θα στριμώξουν τον ήλιο μέσα σε στενά δωμάτια που όσο ευρύχωρα κι αν είναι στενάχωρα θα ναι για τον ήλιο, θα τον στριμώξουν για να μην βλέπει πως χάλασαν τη ζωή ......πως μακρύναμε από την αγγγγγγαλιά της, πως χάσαμε την φωνή μας και μουγκαθήκαμε πως στρέψαμε την πλάτη στην ανάγκη ..... Έλα ρε Χατζατζάρη άναψε το μπερντέ να χορέψω τ όνειρο μια φορά ακόμα να ξελαριγκιαστώ απ τις φωνές ... Άναψε το μπερντέ να χαρώ τη ζωή ως το μεδούλι.....Άναψε το μπερντέ μωρέ και τ όνειρο προσμένει....

........................ Όοοοοοορτσα το μπερντεεεεεεεέ!!!!!!!!

Ανδρεάς Δερμάτης 

---------
Συνέντευξη του Ανδρέα Δερμάτη στην εκπομπή "prime time". Δείτε το βίντεο: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου