Μια ζωή παραμύθι» – Ένα εξαήμερο εκδηλώσεων στην Καβάλα!

Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Μαϊου 2015

Ένας παραμυθάς από ξύλο και πλαστικό έχει την τιμητική του αυτή τη μέρα. Είναι ο Καραγκιόζης. Η αγαπημένη σε όλους μας φιγούρα του πιο αστείου και βασανισμένου ανθρώπου της λαϊκής παράδοσης. Ο δικός μας καραγκιόζης, έρχεται από την Αίγινα παρέα με τον φίλο του Ανδρέα Δερμάτη. Ο δεύτερος, είναι ένας από τους καλύτερους -αν όχι ο καλύτερος- εν ζωή καργκιοζοπαίχτες στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Δημιουργός του θιάσου σκιών «Ο Θερσίτης», αλλά και της ονειρομηχανής και της παραμυθιέρας (τεχνικές που σύντομα θα τις παρουσιάσει και στην Καβάλα). Ο Ανδρέας ανεβαίνει στην Καβάλα με τους συνεργάτες του για να μας παρουσιάσει ένα έργο κατά παραγγελία για το εξαήμερο των εκδηλώσεών μας. Πρόκειται για το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «ό,τι κάμει ο γέρος μου, καλά καμωμένο», το οποίο και μεταφέρει στον κόσμο του καραγκιόζη με τον τίτλο «ό,τι κάμει ο καραγκιόζης μου, καλά καμωμένο»

 

Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις στο κινηματοθέατρο Oscar. Την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Μαϊου 2015 στις 18:00. Πριν τις παραστάσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία του αγαπημένου μας ήρωα σε συζήτηση με τον Ανδρέα Δερμάτη, ενώ αμέσως μετά, τα παιδιά θα μπορούν να ξεναγηθούν πίσω από τον μπερντέ.
Παράλληλα με τις δύο παραστάσεις, ο θίασος «Ο Θερσίτης», θα έχει έρθει στην πόλη μας με πλειάδα έργων για δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπου μετά από δηλώσεις συμμετοχής, θα μπορούν να γίνουν πρωινές παραστάσεις. Για περισσότερες πληροφορίες στο 6974 333245 (Αρετή Τσιφλίδου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου